Cukorbeteg blog, Felhasználói fiók menüje


  1. Mi a cukorbetegség?
  2. El Camino blog | Vércukormérés
  3. Kiszáradás cukorbetegség

Szeretnék információt adni, és átadni, mert a diabétesz életre szóló tanulás és kihívás, amelyben sosem tudhatsz eleget. Az orvosi vonatkozások tájékoztató jellegűek, a céljuk pedig,hogy további olvasásra, és a betegség megismerésére sarkalljanak. Onnantól számítom az újjászületésem kezdetét, mikor kiderült a cukorbetegségem. Előtte nem foglalkoztatott cukorbeteg blog téma, hiába cukorbeteg a nagymamám, valahogy annyira jól kezeli a szituációt, hogy sosem foglalkoztattak igazán a cukorbetegségekkel kapcsolatos fogalmak.

Mikor kórházba kerültem egy rémálomnak éltem meg az egészet. Nem olyan egyszerű ez, hiszen rengeteg kütyüt ránk ruháznak, mindent meg kell tanulnunk, hiszen nem fog ott állni mellettünk minden percben egy ápolónő, aki segít a diétában, az inzulinozásban vagy a mérésekben.

bab cukorbetegeknek acne sugar

Mikor kiszabadultam a kórházból, úgy éreztem magamat, mintha újra kellene tanulnom járni. De nem járni kellett újra tanulni, hanem élni, étkezni, pihenni, mozogni, előkészülni bárhova is megyek, mondhatni egy teljesen új életmódot ruházott rám a sors.

Nagyon örültem neki, mikor egy ismert cukorbeteg blogger lány, Bády Dia megkeresett azzal a kéréssel, hogy készítsek egy listát a felnőtt edukáció céljából a cukorbetegség kezdeti fázisának megkönnyítése érdekében.

a nem hagyományos kezelés cukorbetegség kezelésének videó típusa 2-es típusú diabetes mellitus

Hogyan kezdjem? Lelki fejezet: 1. Fogadd el, hogy beteg vagy. Nem, ez nem egy állapot, nem egy szituáció, nem egy átmeneti helyzet. Amennyiben 1-es típusú cukorbeteg vagy, ez egy életreszóló tanulás, egy olyan betegség, amivel teljes életet lehet élni.

A kezdeti időszakban nekem is nagyon nehéz volt ezt felfogni, sokáig azt híreszteltem, ez nem egy betegség, ez egy lehetőség az élettől, hogy egészségesebb életmódod legyen. Van benne igazság, de visszagondolva már én is teljesen másképp látom.

a kezelés homeopátia cukorbetegség cukorbetegség szem tünetek

Tudnunk kell, hogy az életmódváltozás mellett ez egy súlyos betegség is, ami szövődményekkel járhat, amennyiben nem vigyázunk magunkra.

Viszont ha hajlamosak vagyunk megfelelő értelemmel kezelni a kialakult helyzetet, egyáltalán nem fogjuk betegségként megélni, nem fogjuk kirekesztettnek, vagy másnak érezni magunkat. Bizonyítsd be, hogy neked megy. Bizony, ez a legfontosabb, hogy kellő motiváltsággal állj a cukorbetegséggel járú kihívások elé. Számtalan olyan fórumot olvashatunk, ahol a negatífv példák rengetege gördül a szemünk elé. Vedd körül magadat pozitív emberekkel, akik jó hatással vannak a hangulatodra.

avital vércukormérő használati utasítás sugar cukorbetegség népi remedies bay leaf

A vércukorszintet nagyban befolyásolja a közérzet, az pedig, ha jókedvű vagy és kiegyensúlyozott a társaságod miatt, hihetetlenül nagy segítség lehet az értékeid rendbentartásában.

Csúnyán hangzik, de tanulj meg szelektálni. Elengedni olyan mandarin a cukorbetegség kezelésére, akik a negatívumot hordják be lapáttal az életedbe, te pedig cukorbeteg blog győzöl rendet rakni utánuk.

Hogyan reagálj, ha valamit nem tudnak a környezetedben a cukorbetegségről?

Ne hagyd, hogy a cukorbetegség várat építsen köréd. Nekem ez a kezdetektől a legnagyobb kihívás, talán cukorbeteg blog jelenleg is vannak téglák a várból, amiket vissza kell bontsak, mert sokszor a környezetem jelzi, hogy túl szigorú vagyok önmagamhoz.

arany bajusz kezelés diabetes mellitus natoptysh diabétesz kezelésében

Természetesen, ez a szigor mindig jelen fog maradni egy picit, de nem szeretném, ha bármiben cukorbeteg blog befolyásolna. Most már nem izgulok, ha étteremben kell egyek, vagy ha eljön a vacsoraidő és én még nem vagyok otthon. Az élet mindig hoz váratlan helyzeteket, neked pedig az a dolgod, hogy ne stresszelj diabetikus receptek, élvezd ki a helyzetet és hozd ki belőle a legtöbbet.

Technikai fejezet: 1. Amikor kijössz a kórházból, lepakolsz otthon, sokminden fog felgyűlni a fejedben. Biztosan jól lettem diagnosztizálva? Biztosan a megfelelő kezelést kapom? Bizony, a kórházi ellátásodat követően a legfontosabb, hogy egy bizalmast találj egy orvos személyében. A cukorbeteg blog diabetológus a kulcsa a kezelésednek, aki mindenben támogatni és segíteni fog és választ ad minden egyes kérdésedre.

Elkészítése: Mogyorós piskóta A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni a sóval, hozzáadjuk az eritritet, kemény habbá verjük, majd a habverőt alacsonyabb fokozatra vesszük és pár mozdulattal a 2 tojássárgáját és az olvasztott vajat is belekeverjük.

A megfelelő orvost érdemes részletes utánajárással kiválasztani, segítségedre ott van az internet, ahol már számos portálon nyíltan írnak véleményt a praktizáló orvosokról.

Ne hágd át az alapvető szabályokat. Ha inzulin kell, add be az inzulint, ha gyógyszert kell szedned, vedd be a gyógyszert, ha diétáznod kell, ne tömd magad töménytelen mennyiségű szénhidráttal.

Cukorbeteg láb - rettegett szövődmények - Dr. Zátrok Zsolt blog

Ez a szentháromság azért van, hogy Te életben maradj, hogy ne legyenek szövődményeid hosszútávon és hogy hosszú, boldog életet élhess a szeretteiddel.

Az inzulin és gyógyszer beállításodban mindig a diabetológusod segítségére számíthatsz. Ne variáld drasztikusan, kedvedre az előírtakat, ki fog alakulni minden, ha megfelelő fegyelmezettséggel dolgozol az ügyön. Diétás tippekben az internet is segítségedre lehet, valamint számtalan zseniális könyvet találunk manapság a polcokon, amikből inspirálódhatunk.

Ilyen például Dr. Fövényi József — Cukorbetegek nagy diétáskönyve, vagy Vrábel Krisztina grammos szénhidrátdiéta című könyve.

Cukorbeteg Kisokos

Ha nagyon el vagyunk tévedve az úton, kérjük dietetikus, vagy cukorbetegségre specializálódott táplálkozási tanácsadó segítségét. Akit ezzel kapcsolatban javasolnék, az az Eszel, Edzel, Jól leszel blog írója, Cseh Tamás, cukorbeteg-életvezetési tanácsadó, aki vállalja a cukorbetegek számára speciális étrend, valamint edzésterv írását is.

Ne olvass túl sok szakirodalmat a cukorbetegségről. Tudom, ez most tökre nem tűnik jó tanácsnak, de ezek a források képesek túlzottan negatív oldalról megközelíteni a cukorbetegséget, ami teljesen képes elvenni a maradék motivációnkat és a kedvünket az odafigyeléstől. Természetesen fontos a tanulás, így nem azt mondom, hogy ne vegyük elő néha a szakirodalmat, de ha teheted olvass inkább személyes történeteket, nekem cukorbeteg blog egy már nem vezetett blog írója, Diabgirl adott óriási löketet ahhoz, hogy ne adjam fel és itt az idő a boldogságra.

Majd minél többet böngésztem a közösségi oldalon, rátaláltam olyan sorstársakra, akik ugyanabban a cipőben járják a cukorbetegség útját, mint én.

Hazai bloggerek közül Bády Dia blogja, a diabmesék számos érdekes írással segít felfogni a cukorbetegség rizikóit, nem negatív oldalról szemlélve cukorbeteg blog helyzetet. A DiabSisters oldal egy testvérpár cukorbeteg mindennapjainak bemutatásáról szól, számos témát körbeölelve, értelmes és motiváló gondolatokkal.

Cukorbeteg - Fórum / blog / kérdések / válaszok

Cseh Tamás, az Eszel, Edzel, Jól leszel blog szerkesztője volt a másik olyan személy, aki a kezdeti nehézségeken átlendített. Vagány hozzáállással mutatja cukorbeteg blog a cukorbetegséget, nem engedve, hogy bármit is befolyásoljon ez az életében. Számos építő jellegű tanáccsal, videókkal és írással segíti a mindennapjainkat.