Cukorbetegség demencia


cukorbetegség demencia

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia összefügg az Cukorbetegség demencia Szerző: Medipress Az inzulinrezisztenciában és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő emberek esetében, nagyobb az Alzheimer-kórral összefüggésbe hozható plakkok kialakulásának kockázata - állapították meg japán kutatók. Az American Academy of Neurology szaklapban megjelent kutatásban, hatvanhét éves átlagéletkorú ember vett részt a japán Hisayama városból.

cukorbetegség demencia

A csoport tagjainak folyamatosan mérték a vércukorszintjét, és évig vizsgálták náluk az Alzheimer-kór jeleit. Ez idő alatt körülbelül 16 százalékuk esetében alakult ki a neurodegeneratív betegség, amely a kognitív működést befolyásolja, és főként a memória, a viselkedés és a szociális adaptáció romlásával jár.

  • Forrás: Diabetes Associated With Different Types Of Brain Injury In Patients With Dementia A demenciás és diabéteszes betegek agyi károsodásának mintázata eltérést mutat a demenciás, de nem diabéteszes betegekétől, állítja egy tanulmány, amely a JAMA Archives of Neurology nyomtatott számában jelent meg "Jól dokumentált összefüggés áll fenn a diabétesz mellitus és az idős betegek megnövekedett demencia kockázata között" írják a szerzők.
  • Alapelvei a diagnózis és a cukorbetegség kezelésében
  • A kognitív funkciók és a cukorbetegség kockázata fiatal férfiaknál Prof.
  • Pathophysiology of type 2 diabetes mellitus pdf
  • Diabetes mellitus typ 2 icd

Hirdetés A kutatók az alanyok halála után az agyukban is vizsgálták az Alzheimer fizikai jelének számító plakkok jelenlétét — kiderült, hogy 65 százalékuk esetében kialakultak plakkok az agyban. A kísérletből az is kiderült, hogy azoknak az alanyoknak az esetében, akik vércukorszabályozása rendellenes volt, nagyobb volt a plakkok kialakulásának kockázata.

cukorbetegség demencia

Az inzulinrezisztenciában szenvedők 72 százalékában találtak plakkot. A cukorbetegség kezelésével megelőzhető az Alzheimer? A szakember szerint lehetséges, hogy a cukorbetegség szabályozása illetve megelőzése révén az Alzheimer-kór kialakulását is megelőzhetjük.

cukorbetegség demencia