Cukorbetegség sérülés. Miért gyógyul lassabban a diabéteszes seb?


diabétesz kezelésében thaiföldön

Komoly a baj, ha a cukorbeteg nem érzi a sérülést Módosítva: Mit jelent az, ha nem is érezzük, hogy felsértette a lábunkat egy kő vagy éles tárgy? Az érzéketlenség akár komoly problémára is utalhat, cukorbetegeknek nagyon kell erre figyelniük! A cukorbetegség sérülés magas vércukorszint idegbántalmakat is okozhat A cukorbetegség sajnos igen sok szövődményt vonhat maga után, hiszen a tartósan magas glükózszint az egész szervezetre komoly hatással van.

A cukorbetegség tünetei

Ilyen például a diabéteszes neuropátiamely az agyon és a gerincvelőn kívüli idegek zavarát jelenti. Bár a diabétesszel küzdők számára a betegség nem ismeretlen, ennek ellenére sokan nem tulajdonítanak annak nagy jelentőséget, ha úgy szereztek sérülést, hogy nem is tűnt fel nekik.

cukorbetegség a második típusú étrend és a kezelés

Pedig már az első panaszok megjelenésekor érdemes orvoshoz fordulni, ugyanis kezeletlen esetben akár fekélyhez, illetve diabéteszes lábhoz is vezethet a zavar. Ez utóbbi a diabétesz komplex szövődményei miatt alakul ki, és rossz esetben akár az adott végtag amputálását vonhatja maga után.

kezelés dióval cukorbetegség

A rendszeres ellenőrzéssel elkerülhetjük a végső megoldást, az amputálást Forrás: EgészségKalauz Diabéteszes láb tünetei.