Diabetes crane. Jelölje meg…


  • Paul K.
  • ALDI - Hozzáadott cukor nélküli és csökkentett cukortartalmú termékek
  • Он должен настичь Дэвида Беккера.
  •  - Что случилось.

Forrás: Even in Normal Range, High Blood Sugar Linked to Brain Shrinkage A normál értéktartomány magas határához közelítő vércukorszint is nagyobb kockázatot jelent diabetes crane agyzsugorodás szempontjából, ami az öregedés és a demenciához hasonló betegségek velejárója. A vizsgálatban - éves - kísérleti személy vett részt, akiknek vércukorszintje a WHO által meghatározott normál értéktartományban volt.

diabetes crane

A vizsgálat elején MRI felvételt készítettek az agyukról, majd átlagosan négy évvel később ezt megismételték. Azok, diabetes crane a normál értéktartományon belül magasabb vércukorszintjük volt, de 6.

diabetes crane

Ezek a területek felelnek a memóriáért és a kognitív képességekért. Miután elvégezték az elemzést korra, magas vérnyomásra, dohányzásra, alkoholfogyasztásra és egyéb tényezőkre, a kutatók megállapították, hogy a normál határérték felső tartományában mozgó vércukorszint felelős az agyzsugorodások százalékáért. A nem cukorbeteg személyeknél 18 százalékkal nőtt meg a demencia kockázata a 6.

diabetes crane

Crane, a vizsgálat első szerzője. Nem találtunk olyan alsó küszöbértéket, ami alatt a kockázat megszűnt volna.

diabetes crane

A vizsgálat során éveken át követték az emberek egy csoportját, miközben ők normál életüket élték. A vizsgálati eredményeket egyesítették az egészségügyi ellátórendszerbeli adatokkal.

diabetes crane

Ennek alapján személyenként átlagosan 17 vércukorszint mérés adatai álltak rendelkezésre. A mérések tartalmazták az éhgyomorra és nem éhgyomorra mért vércukorszinteket és a glycated hemoglobint HbA1c.

A vércukorszint a nap folyamán emelkedik és csökken, de a glycated hemoglobin nem változik jelentősen. Crane hangsúlyozta, hogy eredményeik megfigyeléses vizsgálatból származnak: "megállapítottuk, hogy azoknál a személyeknél, akiknek vércukorszintje magasabb, általában nagyobb a demencia kockázata.

diabetes crane