Diabetes tetoválás


diabetes tetoválás

Rácz Edina 0 Hozzászólás diabetesdiabeticingyenesmarton istvántetoválászsoldos péter Az országban számos tetováló szalon munkatársai, valamint egyéni tetoválók is vállalták, hogy a cukorbetegeknek ingyenes, egységes tetoválást készítenek. A mozgalomhoz, mely hónapok óta tart, nagyon sok tetováló csatlakozott. Az ötletgazda, egy Németországban élő tetoválóművész, Marton István volt, aki kitalálta, hogy a cukorbetegséggel küzdőknek ingyenesen készíti el a tetoválást, mely segítheti életüket.

diabetes tetoválás

Egy esetleges roham esetén, amikor ittasnak nézhetik őket, segíthet a minta, mely jelzi a járókelők, a mentősök, az orvosok számára, hogy az illető diabéteszes. Így gyorsan, szakszerűen elláthatják! Hiába tartják be a betegek az előírásokat, az inzulinterápiát, valamint számlálják a szénhidrátokat, bármikor előfordulhat egy rosszullét, melynek előjelei az éhségérzet, remegés, hideg verejtékezés, remegés, szédülés, majd ájulás.

Ha tehát sajnos bekövetkezik az diabetes tetoválás állapot, értelemszerűen, a diabéteszes nem tudja tájékoztatni a körülötte lévőket arról, mi a baja.

diabetes tetoválás

De a tetoválás segítségével, rögtön tudni fogják. Zsoldos Péter tetováló egyeztette le az egységes minta tervét egy diabetológussal és egy mentőssel. A kép így, egy kék kör, melyben a T1 vagy T2 felirat található, sőt alatta a Diabetic szó.

diabetes tetoválás

A tetoválás az érintettek bal csuklóján található, mert ott szoktak pulzust mérni. A tetoválás diabetes tetoválás a betegséget igazoló papír birtokában készíttethető el, valamint 16 éven felülieknek.

diabetes tetoválás

Forrás, fotó: cukkerberg. Ajánlom másoknak is Motoros felvonulással a rák ellen!

diabetes tetoválás

Ez is érdekelhet.