Fehérbab cukorbetegség

Egészségre gyakorolt hatása A bab a szénhidrátokat csak lassan adja át a véráramba, így a vércukorszint állandó marad, sokáig laktató, ideális cukorbetegek számára. Ezen kívül tartalmaz oldható rostot, amihez a koleszterin kötődik, és így csökkenti a koleszterinszintet.
Sok más zöldségnél több antioxidánst viszünk be a bab fogyasztásával. Rákmegelőző hatását, különös tekintettel a vastagbélrákra és a mellrákra, megerősítették különböző tanulmányok.

Tény, hogy sok embernek lesz emésztési problémája bab evése után. A szélszorulásért felelősek az úgynevezett oligoszacharidok, emészthetetlen szénhidrátok, amelyek bomlása során fehérbab cukorbetegség bélben gázok keletkeznek. Fajtától függően segít főzés előtt a bab 24 órás beáztatása.

Így a hüvelyesek kevésbé okoznak emésztési zavart. A megfelelő fűszerek is támogatják az emésztést: kömény, ánizs, koriandermag és az édeskömény különösen alkalmasak erre.
A felfúvódás ellen segít a köménytea is.
2-es típusú cukorbeteg vagyok - Diagnózis vagy végzet?
Nyersen ne! A babot felhasználhatjuk frissen, de fagyasztható is. Nyers állapotban nem szabad fogyasztani, mert toxikus anyagot tartalmaz.

Ez az anyag a glikozid phasin, a lektinek csoportjába tartozik, és csak 15 perces főzés hatására bomlik el. Ezért is kell az áztató vizet mindig kiönteni.
- A bab ideális a cukorbetegeknek – Natúrsziget
- Nice diabetes guidelines
- Cukorbetegség dieta
- Grapefruit a cukorbetegség kezelésében
- Babhéj-tea készítése Készítsen keveréket egyenlő arányban lévő babhéjból, fekete áfonya levélből, eperfa levélből és a közönséges kecskeruta föld feletti részeiből.
- Kezelés típusa 4 cukorbetegség
Konzervbab esetében elegendő leöblíteni, hiszen ez már főzött. Németből fordította: Koncz László.
