Káposzta cukorbetegség, A cukorbetegség (diabétesz) típusai


káposzta cukorbetegség

Stuth-Nagy Niki Egy friss kutatás szerint az éjszakai evés felboríthatja a vércukorszint egyensúlyát, ami hosszú távon káposzta cukorbetegség is vezethet. A bostoni Brigham and Women's Hospital kutatói szerint a szervezet természetes cirkadiánritmusától eltérő éjszakai étkezés a cukorbetegség kockázatát növelheti. Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy az éjszakai étkezés miatt az emberek nagyobb eséllyel választanak egészségtelenebb ételeket, és ezzel súlygyarapodást érhetnek el, ami pedig növeli a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

káposzta cukorbetegség

A friss kutatás most kifejezetten azt vizsgálta, mi a különbség a vércukorszintben a napközbeni és az éjszakai étkezés között. Egészségünk érdekében jobb elkerülni az éjszakai nassolást A szakértők 19 telefon kezelés cukorbetegség alanyt vizsgáltak meg egy olyan környezetben, amely egy éjszakai műszakos munkahelyet imitált.

káposzta cukorbetegség

Bár a résztvevők mindegyike dolgozott minden nap, csak azoknál tapasztaltak fokozott vércukor-intoleranciát és csökkent hasnyálmirigy bétasejtfunkciót, akik éjszaka is ettek. Ezek mindegyike a 2-es típusú cukorbetegség előjele.

káposzta cukorbetegség

Azok az alanyok, akik a nappali étkezési szokásaik mellett maradtak a kutatás során, nem tapasztalták ezeket a kedvezőtlen változásokat, annak ellenére, hogy egész éjjel fent voltak — számoltak be a kutatók. Korábbi tanulmányok összefüggésbe hozták az éjszakai műszakos munkát a rák, a szívritmuszavar, sőt a vetélés fokozott kockázatával is.

káposzta cukorbetegség

Ezek a friss eredmények azt mutatják, hogy elsősorban az étkezések időzítése a felelős a glükóztoleranciára és a béta-sejtek működésére gyakorolt hatásokért. A rendszeres nappali munkarendben dolgozók számára a tanács egyszerű: ragaszkodjon a napközbeni étkezéshezétkezzen kiegyensúlyozottan, és kerülje a késő káposzta cukorbetegség nassolást. Az éjszakai műszakosok számára kicsit nehezebb a helyzet, a szakértők azonban az alábbiakat ajánlják: próbálj normális időben étkezni, egyél reggelit, mikor hazaérsz a műszakból, és ebédet, amikor felébredsz.

káposzta cukorbetegség

Műszak előtt érdemes vacsorázni. Fontos, hogy könnyű ételeket egyél, és igyál sok folyadékot.