Retinopathia diabetica. Mi a diabéteszes retinopátia?


vércukorszint csökkentése természetes módon szűkül a végtagi erek cukorbetegség kezelésére

Magyarországi új szűrési eredmények diabetes, retinopathia diabetica MDT Web-szerkesztőség, Prof. Jermendy GyörgyHírkategória: Tudományos újdonságok A Br J Ophtalmol és az Orvosi Hetilap hasábjain a közelmúltban jelentek meg annak a szűrővizsgálatnak az eredményei, amelyet hazai, 50 év feletti lakosság körében a diabetes és a retinopathia diabetica előfordulási gyakoriságának megismerése céljából terveztek.

A szerzők a szűrővizsgálatban szereplő lakosokat a Központ Statisztikai Hivatal adatbázisát használva, a reprezentativitás elvét szem előtt tartva jelölték ki.

a diabétesz kezelés influenza cukorbetegség meggyógyultam

A résztvevőket az ún. A retinopathia diabetica jelenlétét vagy hiányát tágított pupilla mellett végzett oftalmoszkópos vizsgálattal állapították meg. A retinopathia diabetica különböző régióban Nyugat- Közép- és Kelet-Magyarország talált esetszámokat összehasonlítva nem volt statisztikailag értékelhető különbség sem a diabetes, sem a retinopathia diabetica előfordulási gyakoriságában ez utóbbi eredményeket az Orvosi Hetilapban közölt cikk tartalmazza.

kezelés gomba 2. típusú cukorbetegség diabetic neuropathy symptoms in feet

Orv Hetil Mar; 10 :