Szájszáradás cukorbetegség


Az egészséges, ragyogó mosolyért

Mi a különbség az 1-es és a 2-es típus között? Miért lehet az egyiknek tablettát szedni és a másiknak meg nem? Mit tehetünk ha már betegek vagyunk? Hogyan előzhetjük meg a szövődményeit? Milyen természetes lehetőségek vannak a cukorháztartásunk optimalizálására? Az 1-es típusú diabetes mellitus más néven inzulinfüggő cukorbetegség egy autoimmun betegség, melyet a totális inzulinhiány okoz.

Bejegyzés navigáció

Hátterében az áll, hogy az immunrendszerünk idegenként ismeri fel sejtjeink egy részét és gyulladás következtében szájszáradás cukorbetegség a hasnyálmirigy inzulint termelő sejtjei. Ez a diabétesz szájszáradás cukorbetegség életkorban előfordulhat, de leggyakrabban gyermek és fiatal felnőttkorban jelentkezik.

cukorbetegség kezelése kezdőlap módszerei

A betegek általában soványak, gyakori a jelentős fogyás a betegség megállapítása előtt. A tünetek gyorsan alakulnak szájszáradás cukorbetegség, a betegek kezeléséhez inzulin szükséges.

Kapcsolódó cikkünk

A 2-es típusú diabetes mellitus más néven nem inzulinfüggő cukorbetegség esetében a betegség kezdeti szakaszában termelődik ugyan inzulint, de az nem fejti ki megfelelően a hatását, mert a sejtek érzéketlenek vele szemben.

Ez az ún.

120 mg/dl to mmol/l

Ez a folyamat kóros inzulintermeléshez vezet, végül az inzulintermelés kimerül. A betegség kezdetén gyakori a tünetmentesség, de előfordulhat gyakori szomjúság, szájszáradás, homályos látás legujabb inzulin nehezen gyógyuló sebek is.

A betegség kezelése a kezdeti szakaszban életmód változtatással diéta, helyes táplálkozás, sport, testsúlycsökkentésmajd vércukorcsökkentő, valamint az inzulin hatását növelő tablettás készítményekkel történik. A betegség későbbi szakaszában, mikor az inzulintermelés már kimerült, az 1-es típusú diabéteszhez hasonlóan szükségessé válik az inzulin adása.

Milyen természetes lehetőségek vannak a cukorbetegség kezelésére? A Pécsi Egyetem Orvosi Karának Nephrológiai Központjának kutatói egy humán kísérlet során megvizsgálták a resveratrol hatását a 2-es típusú cukorbetegekben.

A szájszárazság okai

A vizsgálat során a szénhidrát- és lipidanyagcserét figyelték. A klinikai vizsgálatban a resveratrolt kapó betegeknél a vércukor szint látványosan csökkent. Ennek fő oka, hogy az inzulin rezisztenciában fontos szerepet játszó oxidatív stressz folyamatát antioxidánssal meg lehet szakítani, és így csökkenteni a szervezet inzulin iránti érzéketlenségét.

A másik mechanizmus pedig a resveratrol azon hatása, mely során lehetővé teszi a sejtek számára a hatékonyabb glükóz felhasználást.

varga gyógygomba cukorbetegségre

Mindezek kellemes mellékhatása, hogy a cukorbetegség szövődményei is kisebb mértékben fordulhatnak elő. Így a vércukorszint optimalizálásához érdemes resveratrolt szedni.

1-es típusú cukorbetegség kialakulásának az oka

A resveratrol természetes formában legnagyobb mennyiségben a kékszőlő héjában, az áfonyában és az ezekből készült italokban, elsősorban a vörösborban található meg. A megfelelő hatás eléréséhez szükséges napi mennyiséget kb.

Gyermekkori Diabetesz

Májunkat nem károsító, jóval ésszerűbb megoldásokat is tudunk kínálni a megfelelő mennyiségű resveratrol bevitelére: A resveratrolt legkönnyebben a szőlőmag- és héj őrlemény formájában tudjuk bevinni szervezetünkbe, napi 2×1 mokkáskanálnyi mennyiségben érdemes rendszeresen fogyasztani, joghurtba, kefirbe belekeverve. A GERE kékszőlőmag- és héj őrlemény jó választás lehet, hisz organikus gazdaságból származó, bio minősítéssel rendelkező kiváló minőségű magyar termék.

Másik megoldás lehet a kapszulázott resveratrol, ilyen pl. Az Aquares kizárólag természetes anyagokból diabéteszes fekély tünetei, folyékony összetevőket tartalmazó kapszula, így többek között a benne lévő resveratrol hatóanyag hasznosulása és felszívódása lényegesen szájszáradás cukorbetegség, mint a por alakú készítményeké.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az eddig lefolytatott tudományos vizsgálatok alapján a cukorbetegség természetes kiegészítő kezelésében úgy tűnik helyet kaphat a resvearatrol természetes formában.

1-es típusú diabetes étrend és táplálkozás étrend kezelés

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célra szolgál, nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, gyógyítására, megelőzésére és nem helyettesíti az orvosi szolgáltatásokat!