Xylitol cukorbetegség, Cukrok és cukorhelyettesítők a diabéteszes étrendben

A xilit vagy más néven nyírfacukor egy természetes, növényi alapú édesítőszer. A vércukorszintet is kisebb mértékben emeli meg. Rendkívül hatásosnak bizonyult a fogyókúrázók, illetve diétázók körében.
Kalóriaszegény és egészséges édesítő. Íze, megjelenése és felhasználása megegyezik a hagyományos kristálycukoréval, ám a cukorral ellentétben nem hizlal, nem rontja a fogakat, és antibakteriális hatású. A Candidások is korlátlanul, biztonsággal fogyaszthatják, lúgosító hatásával lelassítja és megállítja a káros baktériumok, gombák szaporodását.

Természetes úton fokozza a bélműködést, gyorsítja az emésztést, ezzel megakadályozza a székrekedés kialakulását. Méregtelenítő kúrákba, böjtökbe is beépíthető, kitisztítja a szervezetet a lerakódásoktól, salakanyagoktól.

Magas hőmérsékleten sem veszít ízéből, így főzéshez és sütéshez is ideális. Szervezetünk ezenkívül napi gramm xilitet termel.

A kereskedelmi xylitol cukorbetegség kapható xilit pedig kukoricacsutkából származik. A nyírfacukor rendszeres alkalmazása előtt a szervezetet fokozatosan szoktassuk hozzá kisebb adagokban.

Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású!